chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Téměř měsíc v nouzovém stavu

3. 4. 2020 14:33
Rubrika: zamyšlení | Štítky: nouzový stav , koronavirus , těžkosti

Dříve bych za nouzový stav považovala třeba dočasné bydlení někde jinde, kdyby nás vytopili sousedé. Nebo byl dočasný stav, když nám předělávali být. Ale teď žijeme v něčem, co si před půl rokem nikdo nedokázal vůbec představit.Je obtížné to snášet, je náročné nenechat se ubíjet téměř bulvárními články našich médií, není ale ani dobré brát situaci na lehkou váhu.

        Přečetla jsem pár knížek z války, třeba z koncentráku. Proti této situaci se máme jako prasata v žitě. Jídla i pití máme dostatek, zalezeme do své teplé postele, můžeme spolu komunikovat před moderní média. Ale....

        Dnes se mi vybavil úryvek z listu sv. Jakuba:"Mějte z toho jen radost, moji bratři, když na vás přicházejí všelijaké zkoušky." No, mně to teda nejde. Tak jsme si s kamarádkou říkala, že člověk, který toto napsal, už je na VŠ a my se ještě moříme učivem na základce.

        Jsem dobře vychovaná žena, ale pokud se přeplním emocemi, potřebuju někdy řvát nebo sprostě nadávat. A manžel mě včera nechal, dokonce jsem ho svými nadávkami, kdy nejjemnější byl koronablbec, rozesmála. 

          Třináctiletá dcera se ptala maminky: "Mami, kdy už tenhle pitomej sen skončí? Kdy už se probudíme? Taky bych se ráda vzbudila. Chápu rozumem a vírou, že toto období má možná pro nás duchovní růst větší význam než když je vše O.K. Ale už přichází únava.

            Několik mých přátel má docela velké zdravotní potíže a kvůli koronaviru nemůžou na operaci či ošetření. To, že mám už velké odrosty na hlavě, je to nejmenší. Ale masáž by se fakt hodila. A pokud je člověk "Lidožroutka", tak se mu už prostě po lidech velmi stýská. Až to skončí, uspořádám objímací mejdan. Ano, musím se teď v mnohém hodně krotit, ono mi to neuškodí. Ale "lásko, mě ubývá sil."

            Na závěr něco, co možná zní jako černý humor - ale mám hrob. Už asi vím, kde po smrti spočinu. Kamarád koupil hrob v malé vesničce na Plzeňsku s výhledem na kostel. Jeho partnerka chce být rozprášená, můj manžel taky, tak tam budeme ležel s L. Neteře to z Prahy nebudou mít daleko a já vždycky chtěla spát ně nějakém malém hřbitově:-)

 

Zobrazeno 966×

Komentáře

Petr Steinbauer (PetrST)

Osobně mi nepřipadá moc relevantní srovnávat naši situaci s tou válečnou. Přece jen válečný stav je diametrálně něco odlišného od současného nouzového stavu. Ano, i když (opět) vídáme smíšené hlídky policistů a vojáků, pořád je to naprosto odlišné a nehrozí nám to samé, co během válečného stavu - nebezpečí v současné době pro nás nepředstavuje cizí armáda operující na území našeho státu, nevystřelená aktivní munice či nálety, ostřelování, pouliční boje, ale politické hříčky, neuváženost nařízení, špatné strategické vedení vlády a naše osobní laxnost vůči této zcela výjimečné situaci. Různá opatření, které byla přijata jsou omezením, ale je třeba být ostražitý - skončí karanténa, je více než možné, že to povede ke zvýšení počtu nakažených, lidé přestanou být ostražití, přestanou se chránit

Krasnazena

Petře, chápu tvé argumenty. Mně to pomáhá psychologicky.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková