chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Klíčové otázky evangelia - průlomová kniha v mém životě z víry

28. 8. 2017 9:04

Před dvěma týdny jsem byla u kamaráda kněze u zpovědi. Dal mi dárek - knížku Klíčové otázky evangelia. Ten název je takové neutrální, vypadalo to spíše na nějaký studijní materiál. On mi řekl: "Myslím, četba této knížky bude pro tebe takovým svěžím vánkem." No, ona je to spíš pořádná bouře. Podobně do mého života zasáhla snad jen Úchvatná.

        Kniha obsahuje exerciční přednášky P.Ronchiho papeži a římské kurii. Už texty evangelia, která vybral jsou prostě pro nás "srdcaře" - cizoložná žena u farizeje. rozhovor Petra s Ježíšem po vzkříšení, cizoložná žena před Ježíšem, rozmnožení chlebů aj.

        Moje srdce jásá a plesá, děje se totiž něco velikého. V hloubi svého srdce jsem asi od puberty tušila, že Bůh je právě takový, jak o něm píše P.Ronchi. Ale byl mi představený "trochu" nijak. Ano, věděla jsem rozumem, že Bůh je láska, ale bylo tady Desatero, povinnost chodit do kostela nejlépe i ve všední dny, a někde v mé hlavě stále zdvižený prst přísného Otce, který se dívá, za růžence a dobré skutky mi dělá v mém "nebeském diáři" čárky a za hříchy černé puntíky. V průběhu psychoterapie jsem objevila, že jsem měla až panický strach z hříchu, obrovský strach, že pro rodiče nebudu dost dobrá.

       A teď čtu knížku, kde se píše, že "virtuální láska neexistuje, že díky tělu můžeme milovat. Že Ježíš se nebál objetí ani polibku. Čtu o naší křehkosti, která není pro Boha problémem, znova se přesvědčuju, že Bohu nevadí naše hříchy, ale naše pýcha."

       Tuto knížku mi Bůh poslal jako svoje nové a velikánské vyznání lásky. A já jsem se rozzářila tak, že to na mě poznávají i druzí lidé. Kvetu a lítám. Ve svých 46 letech jsem poznala Lásku, která osvobozuje. Díky Pane, díky P.Ronchi, díky dárce Vítku.

 

Zobrazeno 1123×

Komentáře

Krasnazena

Jsem z ní čím dál víc nadšená. Pomáhá mi i v sebepřijetí.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková