chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Utrpení lidožroutů

6. 4. 2020 15:01
Rubrika: zamyšlení

Introvert si možná nějakou dobu v karanténě libuje. Sedne si k počítači, zaleze si s knížkou do postele, vytřídí fotky, vyklidí skříně, hraje deskovky.

            Jak je to ale s extroverty, nota bene s těmi, kteří lidi potřebují jako jiní vzduch k dýchání? Jakový lidožrout, lidumil, lidopřítel se chvíli nějak zabaví. Chatuje na mobilu, telefonuje, píše maily, ale…… Pokud nemá koho obejmout, pokud nemá partu, se kterou by mohl sdílet svůj život, začne chřadnout. Jemu jednoduše chybí živiny. A tak pomalu chátrá. Nemá výživu, kterou potřebuje, a tak bledne, svaly se scvrkávají, krev není dostatečně zásobena, upadá do smutku a letargie. Když jde ven, musí se hlídat, aby neobjal prvního kolemjdoucího. Ano, snaží se krotit, postí se od kontaktů, pokouší se číst jako jeho partner introvert, dokonce začne péct, v horším případě chlastat. 

            Lidoužrout, který přišel o možnost stýkat se s lidmi, je jako námořník, který nemá dostatek vitamínu C a začne trpět kurdějemi. Ani nejlepší skype nenahradí osobní setkání. Lidožrout potřebuje cítit teplo a vůni toho druhého. Dovedu si představit, že pokud by mu vzali mobil, pokud by mu nedovolili jít na procházku, kde aspoň zahlédne jiné rouškaře, do roka umře na smutek. 

            Přejeme vám, introvertům, váš klid, to, že nikam nemusíte a můžete se nořit do svého vnitřního světa. Ale pokud vám pomřeme, bude na světě fakt, ale fakt smutno.

Zobrazeno 1045×

Komentáře

jankac

"Introvert si možná nějakou dobu v karanténě libuje."
Nelibuje. Pokud je introvert matka, která má malé děti, školky zavřené a babičky i izolaci, chřadne a chátrá stejně jako extrovert.
Extrovert potřebuje lidi a začne mu hrabat, když je kolem sebe nemá. Introvert potřebuje být čas od času zase sám a začne mu hrabat, když mu samota není dopřána.

Lucie_J

To sedí, kdybych nemohla do přírody nebo aspon mluvit, tak umřu, i když nejsem až takový velký extrovert, ale jsem prostě ŽENSKÁ:-))

Lucie_J

Myslím, že je to výzva pro všechny i introverty. Jde o to hledat nové cesty, nové možnosti.... pro obě skupiny

evulka

Super je kombo introvertnej matky, extrovertneho ukecaneho ditete a manzela v praci :-)))

organo

Nedá se říct, že si introvert v karanténě libuje - to ne. Ale určitě ji lépe snáší. A pokud introvert má takové zaměstnání, že i v čase karantény chodí do práce a navíc se tam chtě nechtě musí stýkat s množstvím cizích lidí, je pak rád, že vypadne a tam moc ho karanténa neovlivňuje. Ale i introvertovi chybí setkání s přáteli...

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková