chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Nejhezčí zpívání

7. 2. 2020 13:55
Rubrika: vztahy | Štítky: setkávání , zpivani , děti

Už dva roky probíhá v Městské knihovně k.Vary každou první středu v měsíci Zpívání s Lídou. Je to neformální setkání, kdy si sedneme na židle do kruhu a zpíváme s kytarou převážně lidové písničky. Ve středu 5.2.jsem ale zažila velké překvapení. Do dveří vstoupil mladý tatínek – jedno dítko měl na břiše, druhé nesl na ramenou.

„Jdete zpívat?“, ptám se.

„Ano.“

Pomohla jsem mu holčičky odstrojit. Nejmladší účastnicí mého zpívání tedy byla 10ti měsíční Karolínka, která mezi námi lezla na zemi, s dvouapůlletou Leontýnkou jsme si i popovídali. Za chvíli přišla i maminka, která byla poprvé v životě na kosmetice. Přijely s děvčátky navštívit tátu do lázní. Tatínek Marek pookřát, když jsme spustili „V Hodoníně za vojáčka..“ Pracuje totiž jako voják z povolání. 

            Jedenáctiletého Kryštofa jsme přemluvili, aby nám zarecitoval pohádku Miloše Macourka „O hrochovi, který se bál očkování“. Leontýnka nám na závěr ještě zatancovala. Ten večer jsme se skvěle pobavili a úplně zadarmo. 

            Malé děti náš život dělají radostnějším a něžnějším. Další den se se mnou ještě přišla celá rodina rozloučit, protože už odjížděli domů do Hradce. Ale tu radost ze setkání s nimi cítím stále.

 

                                                                                              

Zobrazeno 1462×

Komentáře

An09

Lidu to je moc krásné:)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková