chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

V sestřině velké rodině aneb jak postarší tetka jen zírá

22. 5. 2019 4:32
Rubrika: vztahy

Po propuštění z více než dvoutýdenního pobytu v nemocnici, jsem jela na dva dny relaxovat k sestře, která má pět dětí. Teda lidi, to je tóčo. Jeden přiběhne ze školy, zhltne svačinu a běží na trénink. Další se honem něco učí, pak pádí do hudebky. Třeba včera - vrátila jsem se z návštěvy - synovec P. právě dojížděl na rotopedu, honem se osprchoval a utíkal do pokračovacích tanečních. Ze sportovce byl za pár minut krásný elegantní mladý muž(17). J. (21) si už stihla vyklidit kufr po svém návratu z Erasmu ve Francii. Byla běhat a hlásila mi ve dveřích, že jde protestovat proti babišovi. Dvojčata (14) šprtala na přezkoušení z hudební nauky. Do toho někdo luxoval, jiný věšel prádlo. Pak popadla J housle, za chvilku sedla Z, ke klavíru. Do toho si někdo ohříval těstoviny, jiný si dělal tousty. Připravují se na závody. J, si ještě vzpomněla na větné rozbory. Radost veliká včera byla, že M.(19) odmaturovala ze ZSV a hudebky. Dostala dvě jedničky - z hudebky si vytáhla Janáčka. Tak ještě v pátek čeština a němčina. Jo, a kolem 21.h některou s děvčat napadne, že upeče buchtu. Taky je ještě potřeba pověsit prádlo. Švagr jede na hokej, pak ve velkém nakoupí. Byla to pro mě vlastně veliká vzpruha zažít všednodenní cvrkot ve velké rodině. Jen mi bylo jasné, že ve svých skoro 50 letech pro mě už tempo úplně vražedné.

Zobrazeno 1364×

Komentáře

organo

Teda - to musel být hukot! :-)) V tom se asi moc relaxovat nedalo... Tohle tempo bych nezvládala ani pozorovat, natož se třeba nějak zapojit. V těchto chvílích je fakt znát, že dvacet už nám zkrátka bylo :-)

JiKu

A kolik let je vaší sestře?
Tady přece nejde o to srovnávat své tempo s těmi mladými, ale s těmi, kteří s nimi žijí trvale :-)

Marryane

Jeej...jako bych videla u nas budoucnost...tak za 10let i vic...a uprimne se tesim.Protoze je vuder,ze kazdy z nich se dokaze postarat o sebe..i o druhe!Hluboka poklona rodicum!

felis

Jé, to je úplně celé moje dětství a zřejmě totéž bude u nás, až děti trochu odrostou, už teď tak trochu je 😁. Má to své kouzlo, ale nepřeceňovala bych ho 😂.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková