chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Bolest a růženec

5. 3. 2019 16:17

Před pár dny se mi udělal na velice citlivém místě vřídek. Bylo to opravdu velmi nepříjemné. I když jsem si vzala lék na bolest, nemohla jsem spát. Nechtělo se mi na pohotovost, raději jsem chtěla jít ke své doktorce a problém se vyvrbil právě v pátek večer. Když člověk něco opravdu hodně bolí, budí ho to, neví, jak si lehnout, zkouší všechno možné. Číst se moc nedá. Musím říct, že jsem ty dvě noci byla velmi vděčná, že umím růženec. Je to modlitba, kterou se modlím, když už nic jiného nejsem schopná. Ve chvíli bolesti jesamozřejmě nejbližší bolestný růženec. Tajemství "který se pro nás krví potil" je mi blízké. Ježíš zažil, jaké to je, když má člověk šílený strach, když cítí bezmoc. "Bičování" mi zase pomáhá, když bolest pulzuje a člověku je fakt mizerně. Tajemství "korunování trpím" se modlím, když mám dojem, že mě někdo nechápe, nechce pochopit, že se mi vysmívá. "Který pro nás těžký kříž nesl" se modlím za lidi, kteří dlouhodobě trpí, za lidi, kterým někdo zemřel, kteří vláčejí svůj kříž a padají. "Který byl pro nás ukřižován" se modlím o pátcích a za zemřelé. 

       Čím dál víc ale lnu k tajemství "který z mrtvých vstal". Je v něm obrovská touha po životě, po tom, aby utrpění pominulo, abychom vstali k životu z hříchu, ze zmatků, z utrpení. 

Děkuji Ti, Pane, za růženec, za to, že mě drží, když je nejhůř, za to, že díky němu jsem se ještě nezbláznila, žestačí mých 10 prstů. Amen-

Zobrazeno 1087×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková