chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Vašek

21. 2. 2019 16:14
Rubrika: zamyšlení

O rodině Plíškových před pár měsících putoval po internetu dopis. Vašek je můj spolužák z teologie a má rakovinu slinivky. Situace moc dobrá není. Jeho zdravotní stav se po Vánocích hodně zhoršil. Celá rodina a mnoho přátel se modlí za zázrak. Je to zhruba tři týdny, odkdy Vašek musí brát opiáty. Jeho žena se šest let starala o syna Filípka, který onemocněl v 7 týdnech uclerózní kolitidou. Teprve na podzim mu pojišťovna schválila biologickou léčbu, která mu zabrala. 

      Velmi jsem toužila po tom Vaška obejmout a chvilku s ním pobýt. A to se mi povedelo. Dům, kde rodina bydlí, je rozestavěný. Celé přízemí zbývá dodělat. Liduška nemůže chodit do práce kvůli Filípkovi, Václav je na neschopence od září. Jezdí do Brna na chemoterapii. Lékaři moc šancí nedávají. 

      Večer jsme se společně modlili růženec. V. už nemůže ani pořádně sedět. Cítila jsem, že velmi trpí, i když si bere léky. V noci špatně spí, nemůže pořádně jíst, po lécích má zácpu. 

      Možnosti pomoci jsou následující: - modlitba, praktická pomoc na stavbě, velmi důležitá je i finanční pomoc. Plíškovi mají u České spořitelny transparentní účet: 

Hledáme dobrodince, kteří budou ochotni přispívat pravidelně měsíčně byť menšími částkami. Moc děkuju jménem Vaška, Liduška, i jejich synů.

Děkuju vám, že vám velké bolesti jedné krásné rodiny nejsou lhostejné.

 

Zobrazeno 2011×

Komentáře

Krasnazena

Pokud máte nějaké movitější přátelé s velkým srdcem, pošlete jim prosím tento článek. Děkuju moc.

m_doubkova

Ať se přihláší u nadace Dobrý Anděl. Dorovnávají po dobu pracovní neschopnosti výpadek příjmů rodinám, kde onemocnělo dítě nebo živitel z rodiny, kde je nezaopatřené dítě. Vyřízení příspěvků trvá necelý měsíc. Funguje to velmi dobře.

Krasnazena

@m_doubkova - tam už jsou. Ale stejně jsou potřeby větší než pokryje Anděl. Díky.

MarieKlímková

Dobrý den,prosím nedaří se mi napsat Vám komentář pod inzerát přes Signaly. Sháním knihu p.Kubíčka Zapaluji, kterou jste nabízela. Prosím můžete mi napsat na [email protected]? Velice děkuji. Klímková

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková