chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

S Kryštofem

16. 10. 2018 15:27
Rubrika: vztahy

Někteří víte, že máme s Jendou "skorosynka". Před dvěma lety mu zemřela maminka a žije jen s tatínkem. My ho občas hlídáme. Snažíme se hlavně, aby měl dostatek pohybu, protože tatínek už je starší a v tomto směru mu nestačí. Měli jsme Kryštofa na starosti od pátečního večera do pondělního rána. Po návratu z lázní ještě nejsem úplně zaběhnutá. Byla jsem Jendovi moc vděčná, že vzal Kryštofa v sobotu na výlet. Vylezli na Jelení skok a k Rohanovu kříži. Odpoledne šel Kr. s námi na oslavu tchyniných narozenin a pochutnal si na dortu. Vesele mi hlásal, že se vešel v ložnici pod postel. Tchyně ale večer volala, že nemůže najít klíč od ložnice.... Kr. je velký vypravěč. Když se nabídne, že bude vyprávět pohádku, většinou se vehementně bráníme, protože nebývá kratší než hodinová. (Pochopila jsem, jak málo ticha, vy rodiče, doma zažíváte a to víte, 20 let jsme s J. byli bez dětí). Po nedělním obědě jsem si já šla lehnout a Jenda psalb s Kr. úkol a hrál si s ním, pak jsme se vystřídali, odpočíval manžel a já šla s Kr. plavat do bazénu. Děti mají neskutečnou výdrž. Když se k nám v sobotu tulil, tak mě dostal. "Máš hezká prsíčka. A jak máš hebkou kůžičku!" Je to brepta. Náročné pro mě je, že je pomalý a nesoustředěný. Hlavně u jídla sedí klidně půl hodiny. 

       Zajímalo by mě, které dítě si v obýváku najde kancionál a začne zpívat Ježíši Králi. On ovšem zpívá tak falešně, že J. mohl konstatovat, že úroveň jejich zpěvu je podobná. Kr. několikrát týdně ministruje, tak ani nepřekvapí, kdyžnad jídlem začne modlitbu: "Požehnaný jsi Hospodine, Bože celého světa. Z tvé štědrosti jsme přijali (a já doplnila) pizzu..."

         Když jsem mu v neděli přála dobru noc, tak mě dojal k slzám. Povídal: "Já bych chtěl s Tebou a s Jendou zůstat navěky". Není to tak, žeby tatínka neměl rád, ale je mu s námi dobře. A jak tvrdí moje kmotřenka, je s námi legrace.

Díky, za Kryštofa, Pane. 

Zobrazeno 1553×

Komentáře

An09

To je krasny Lidu!

Marteo

Někde jsem četla, že děti nás učí zpomalit... Takže chápu, že když je člověk zvyklý celý život spěchat, je najednou náročné s dítětem zpomalit. Ale moc Ti to přeju užít si i treba to, že oběd trvá půl hodiny, že máš příležitost zpomalit a že můžeš být aspoň na chvilku adoptivní mámou!

kecka

Nase deti vyuzivaji kancional zcela bezne ;) a zpivaji kdeco. Nejvic Svaty Vaclave a pane smiluj se ;)

VeruP

Díky za tebe, Lidu :)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková