chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Láznění

21. 9. 2018 7:21
Rubrika: zamyšlení

Mám za sebou čtyři dny v Jeseníku. Začátky byly krušné. Musely jsme se spolubydlící řešit moje chrápání. Ale odstěhovat se nechtěla, tak má špunty a prášky na spaní. 

       Každé ráno vyběhnu ven a cvičím či se modlím nebo obojí. Včera jsem zpívala chvály při východu slunce. Snažím se kochat se ze sluníčka, protože se má prudce ochladit. Myslím, že většina žen, kromě hudravých vybíravek, ocení, že mají 3x denně jídlo. Vaří tu dobře a doma vskutku teplé večeře nemám. Z procedur mám - řízenou chůzi - jsem ve skupině B, většina lidí je v C či D. Včera jsem byly jen tři ženy, tak jsme místo chození jezdily na koloběžkách. To byla paráda!. Pak mám cvičení na vzduchu, jógu, elektrospánek, psychoterapii, cičení v bazéně, masáž a perličkovou a bylinkovou. V rámci rozmazlování jsem si zaplatila Čokoládový sen - masáž a zábal. Vychutnávám si tu kávičku, po večeři občas pivko. Čtu knížky, háčkuju záložky.

      Někdy se tu lidé v davu mohou cítit osamoceni. Já si setkání s lidmi "dávkuju". Mám volnou sobotu, tak vyjedu do Velkých Losin. V NE budu mít návštěvu a v PO přijede na dva dny manžel. 

Je zajímavé moci chvíli jen tak být a nikam nepospíchat. Bohu díky za tento požehnaný čas. 

Zobrazeno 2253×

Komentáře

Jasminecka

Lidu, s tvym treninkem de divim, ze nejsi v A ?

organo

Tak si to Liduško krásně prožívej - moc Ti to přeju.
Co se týká špuntů do uší, ty jsou - pokud je intenzita chrápání velká - celkem na nic. Výborné jsou takové ty klapky, chrániče na uši, jaké se používají třeba při práci v hlučných provozech. Jenže v lázních asi nebude šance něco takové sehnat...

felis

I já mám zkušenost se špunty do uší spíš negativní. Řezání dřeva mého dřevorubce neodstíní :D. Nevýhoda traktoristických sluchátek je ta, že zavazí, když je člověk zvyklý spávat na boku...

KMirjam

@organo :-). Klapky možná akusticky izolují lépe, maji však takovou drobnější závadu. Těžko se v nich člověk vyspí, lehnes si na bok a buďto krupnou klapky nebo lebka. :-)

KMirjam

Pořád ale lepší chtapat, než spát s chrapajicimi. A pořád lepší spát s jedním, kdo chrape, než třeba na osmiluzkovem pokoji v nemocnici, když vám ještě ke všemu je zle. Dodnes slyším ty kaskády, kdy jedna začala, a další se pridavaly ..

organo

Mně se klapky osvědčily - když bylo opravdu zle, tak jsem se v nich docela i vyspala a to jsem zvyklá spát na boku. Zatím mi nekřuplo ani jedno :-) Moc pohodlné to sice není, to je pravda, ale je relativně ticho. Asi taky záleží na konkrétním výrobku - já jsem vyškemrala jedny v práci, které mají muži v provozu při řezání a hoblování dřeva. Je to nějaký poslední model a jsou kolikrát opravdu moje záchrana. Samozřejmě, že to není na moc časté používání, ale jako nouzovka.

felis

@organo a můžu se zeptat na značku a typ..? Bych vyzkoušela ;).

Krasnazena

A pro mnohé je asi i moc smutné spát sám.....

organo

@krasnazena: Pro mě ani ne - když člověk nezažil nic jiného... Já už bych si asi naopak velmi těžko zvykala lože s někým sdílet...

KMirjam

@organo mám to stejně

felis

Pro mě taky ne, právě naopak, když po sto letech člověk občas spí sám, je to luxus, nikdo se na mě nelepí, nechrápe, můžu se roztahovat jak jen je mi libo, můžu svítit a číst si v posteli jak jen dlouho chci... Takových klidných nocí mám velmi málo a moc mi chybí. Ale říkám si, že děti vyrostou, já na stará kolena ohluchnu a bude po romantice dřevorubcových mohutně mužných zvuků a pak se mi po tom ještě bude stýskat. Kde budou ty časy, kdy jsem toužila své chrápavější polovičce nacpat plyšáka do chřtánu :D :D :D.

Marie Kuříková (Marijanka)

Lidu, co je to elektrospánek????

Krasnazena

organo a KMirjam - nešlo mi o lože, ale o samotu jako takovou.

Krasnazena

Marie Kuř. - elektrospánek je procedura, kdy si lehneme na lůžko, sestra nám dá takové specielní brýle a do hlavy jsou maličké elektrické impulzy. Ty mají pomoci, aby mozek správně fungoval a aby čl, dobře v noci spal. K tomu posloucháme relaxační hudbu. Procedura trvá 50 minut.

Marie Kuříková (Marijanka)

Děkuji za vysvětlení, zajímavé.

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková