chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Když se žena turistova naštve

16. 10. 2017 11:01
Rubrika: vztahy

Uvědomila jsem si, že často nastávají mezi lidmi problémy ve chvíli, kdy jeden je v dané akci, věci, příležitosti, činnosti převelice šťasten a druhému to mnoho neříká. Již více než 20 let provozuji s manželem pěší turistiku. Docela mě to baví, vím, že je to zdravé a přírodu mám ráda. Pro mého muže je to ale „obrovský kůň“, životný styl, nutnost. A tak jsou chvíle, kdy dojde k nedorozumění, občas i k mému výbuchu. Jako třeba včera – počasí nádherné, spoluvýletníci milí. Výlet měl být dlouhý asi 19km. To není právě málo. Ovšem na konci cesty v hospodě v Perštejně ukázal krokoměr kilometrů 24. Nejhezčí částí cesty bylo posledních 6km, nádherné výhledy do Doupovských hor, úžasně zbarvené listnaté stromy, ale. Záda bolela, palce otlačené od bot, prudký sestup do Perštejna a poslední kapkou bylo, že slíbenou večeři v hospodě jsme do odjezdu vlaku nestihli. Vypěnila jsem. Zařvala na celý les: „Ten debilníííííííí výlet!“ Můj muž nechápe, že mě unavenou, už naštve i to, že z obce od kostela to byly na nádraží ještě 2km. Když jdete kilometrů 10 někdy v Polabí, tak vás nějaké 2 kilásky navíc nerozhodí, ale když už je to přes dvacet a vy čekáte, že hospoda i nádraží jsou za bukem….. Měla jsem 100 chutí ho roztrhnout jak hada a na výlet už v životě nejít. Ale ač se to zdá absurdní, v našem manželství by se nechození na výlety asi rovnalo postupnému zániku manželství. Protože můj muž má speciální jazyk lásky: když jdu na pěší výlet, cítí se milován. Já, když je výlet nad 20 km, tedy když se stane túrou, cítím se nemilována, zneužita……

            No, vyvztekala jsem se a řekla nekompromisně, že na večeři půjdeme ve Varech ještě ten večer, protože mám hlad a protože mi to slíbil.

            Jak ráda bych někdy vyměnila toho mého turistu fanatika za nějakého rozkošníka, protože přitom se leží nebo za muže labužníka, protože vaření sice není úplně snadná věc, ale netrvá 8h.

            V noci mě po mnoha kilometrech a mnoha pivech bolela hlava, ale dnes už funguju. Tělo má úžasnou schopnost regenerace.

Zobrazeno 1525×

Komentáře

felis

Jé úplně Tě chápu, jak Tě to naštvalo, protože mi to připomnělo, jak jsme na gymplu šli na výlet do Telče. Bylo to nějakých 25 km a náš třídní si špatně vyhledal spoje, takže v době prohlídky zámku zrovna odjížděl poslední spoj. Šli jsme to samozřejmě celý zpátky, bez jídla a pití hladoví a žízniví a nadávali jak špačci :D. Někdy kolem půlnoci (bez baterek) jsme došli zpátky a tříďas nám na omluvu udělal vynikající poridž s kopou ovoce :).

Marie Kuříková (Marijanka)

Ahoj Lidu,
aby nedošlo k mýlce - i vaření / pečení může trvat 8 hodin. Zrovna nedávno jsem četla recept, kde válení těsta zabralo několik hodin. Já myslím trhla rekord minulý týden při válení plátů na medové řezy, když mě kamarádka, která je po operaci ruky umluvila, že je nutně potřebuje upéct a že se to pod jejím vedením naučím - trvalo to celé asi 4 hodiny.

Heléné

Tvůj milovaný manžel si musí uvědomit, že ne všichni jsou z toho v eufórii jako on, že s sebou neseš celé své tělo...prostě by se měl trošku zklidnit a nemyslet jen na sebe!!!

Krasnazena

@Marijanka - ale není to obvyklé, oběd se dá zvládnout za hodinu

Marteo

@Krasnazena Lidu, naprosto Tě chápu. Ale myslím, že pro manžela je hodně důležité, že s ním chodíš po turach. A odpověděla sis na to sama: "Nechozeni na výlety by se rovnalo postupnému zániku manželství."
Trochu předpokládám, že manžel k Tobě promlouvá Tvým jazykem lásky a vynahrazuje Ti Tvou "oběť" zase jinak :)

Krasnazena

Marteo - to předpokládáš trochu špatně.....

Heléné

Ajejejejeje?

bumik

Lidusko, možná by ses měla vykašlat na nějaké jazyky lásky a prostě přijmout fakt, že vše, od prkotin které už nevnímás, po velké věci, dělá tvůj manžel z lásky k tobě. Nebo ti může být posilou i to, že společně s tebou nese břemeno bezdětnosti. Například tě neopustil, aby mu dítě dala jiná. To je podle mě obrovský projev lásky. Nese s tebou vše dobré i zle. A poslední moje úvaha, láska se živí tím, že dává. Ne že dostává. A také je psáno, že odměnu dostaneme až v nebi. Tedy hlavu vzhůru! Raduj se společně s manželem, že ti svými turami pomáhá získat odměnu v nebi. Ovšem abych podala kompletní názor, vůbec se nedivím, že jsi bouchla. Tělesná únava udělá hodně, nebo i hormony. Jen tě chci povzbudit, Pan utišil rozbouřené more. Umí pomoct i své milované Lidusce, aby nebouchla a byla oporou

bumik

Svému muži. Tobě budiž oporou sám Hospodin! V modlitbě P.

Krasnazena

bumiku - vím, že to myslíš dobře, ale mě podobné rady moc nepomáhají. A co se týče neplodnosti, problémy jsme měli oba.

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková