chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Oheň

21. 8. 2017 15:31

Oheň

„Pane, stvořil jsi mne jako oheň. Planu, jsem bouřlivá a nezkrotná.

            Svítí-li plamínek na svíčce, osvěcuje a uklidňuje. Je-li oheň v kamnech, krásně hřeje ty, kteří jsou kolem. Plápolá-li v krbu, pohled na něj utěšuje a teplo prohřívá těla těch okolo. Radost z něj má tělo i duše. Pokud je ohýnek v přírodě v ohništi, kolem kterého jsou kameny, mohou lidé rozjímat, když hledí do plamenů, můžou si na něm připravit potravu.

            Přijde-li však požár a oheň se vymkne kontrole, ničí vše, co mu přijde do cesty. Místo tepla je příšerný žár, který pálí. Ničí věci, spaluje kůži, popáleniny strašlivě bolí. Požár přináší zkázu, vše krásné se mění ve smradlavou čadící hmotu.

            Pane, jenom v prostoru Tvé lásky, v hranicích, které jsi mi určil, v krbu, v kamenech, které ohraničují ohniště, můžu být plamenem, který je užitečný, který druhé zaujme svou krásou, vášní, který hřeje, přitahuje a neubližuje. Můžu být plamenem, který se stravuje, aby druzí měli pokrm. Dej mi přijmout hranice, dej mi pochopit, že kameny jsou pro mě dobré. Dej mi poznat, že oheň nemůže být potůčkem, že má na světě svoje místo. Dej, ať druhé hřeju, ale nepřipaluju.“

                                                                       Tvá ohnivá Lída

 

Zobrazeno 4279×

Komentáře

Krasnazena

Toto zahřeje na duši: Myslím, že zrovna Ty dobře znáš mantinely a jsi tím dobrým ohněm, který poskytuje teplo a nezraňuje.

Proto Tě má tolik lidí rádo a jsi pro mnohé vzorem člověka pokorného, nesobeckého a milostiplného.

S láskou. :)

Marta

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková