chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Homo hudravus

15. 8. 2017 12:36
Rubrika: zamyšlení

"To kyselo je moc kyselý! Ty bramboráky jsou moc bramborový", říká Trautenberk v Krkonošských pohádkách. A jak se mi to tak jeví, chodí takových Trautenberků po zemi české celé zástupy. Např. otřepané téma počasí, tam aby spokojence našel! Nejedou je strašlivé vedro, pak zas léto za nic nestojí, ehle, tak velké sucho už roky nebylo. No, má to Pán Bůh čeládku!

       K tomu, abych si uvědomila, jak se mám výborně, si stačí přečíst jakoukoliv knížku z války. Neměli ani kůrku chleba, jak dlouho se nevyspali v normální posteli atd. atpod.

Některým nespokojencům je lepší se vyhnout. Oni stejně žádné argumenty neberou. A když byste náhodou řekli, že máte tlak vyšší než oni, tak si najdou sto dalších nemocí, takže kam vy se se svými trápeními hrabete!

          Homo hudravus hudrá už od rána - bolí ho nohy, musí vstávat, musí do práce, nebo naopak práci nemá. Nemůže mít děti, nebo jich má moc. Má moc malý byt, kam se nevejde, nebo má velký dům a zahradu a tak neví, kam dřív skočit. Je šílené zaneprázdněný nebo se nudí.

          Homo hudravus nemá "antény" na pěkné zážitky. Nevidí rozkvetlé kytky, ptáky neslyší, lidé ho obtěžují. A tak mu "kytky smrdí a ptáci řvou." Takového člověk jen tak něčím nepotěšíte. Svou proměnu musí začít uvnitř. I když i kámen se pomaličku mění, pokud na něj voda soustavně kape.

Zobrazeno 1035×

Komentáře

sýkorka

Pěkné a výstižné :) díky, Liduš :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková