chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

CK Chroštík jako manželský projekt

27. 8. 2017 18:46
Rubrika: vztahy

CK Chroštík jako manželský projekt

K napsání tohoto zamyšlení mě přivezla esemeska od kamarádky Lidušky. Byla u nás o jednom víkendu na návštěvě a pak mi napsala, že naše CK Chroštík je zajímavým manželským projektem, kde oba s Jendou uplatňujeme svoje obdarování ve službě druhým.

Přemýšleli jsme nedávno, jak to všechno začalo. Můj muž spolupracuje s Klubem českých turistů a značkuje turistické trady. Někdy dokonce vyprojektuje trasu úplně novou. A to se stalo i před lety, kdy označkoval trasu z Lázní Kynžvart na nejvyšší horu Slavkovského lesa - Lesný. Pozvali jsme všechny přátele z blízkých okresů Cheb a Sokolov a pak šli přátelé karlovarští. Bylo nás ke třiceti. Skupinka rodin a starých lidí šla jen poslední úsek a společně jsme pak na Lesném slavili bohoslužbu. Po tomto výletu zřejmě někdo pronesl: "A kdyby bude nějaký výlet příště?" Nejprve jsme si říkali sekta Chrošťomilů. Chrošťomil je přezdívka mého muže Jendy, protože miluje výlety, hlavně ty cestou necestou, kdy se dere křovinami, čili chroštím.

Nyní je to čtyři roky, kdy máme naši CK Chroštík. Může za to kamarádka Ivanka, která nám přinesla krásný dárek - razítko CK Chroštík na Milešovku.

CK Chroštík se trošku institucionalizovala. Chroštík začátkem roku vymyslí katalog výletů na první pololetí, kde popíše trasy, stanoví termíny apod. Asi dva týdny před každým výletem rozešle jednatelka na mailové adresy pozvánku s podrobnými pokyny. Trvalých turistů máme kolem dvaceti, příznivců asi 2x tolik. Máme vrchního fotografa Tomíka, který krom jiných krásných fotek neopomine udělat skupinovou fotku. Jednatelka Lída sepíše po každém výletu zápis. Na konci roku Tomík uspořádá sborník se zápisy, fotkami a statistikou. V zimě, kdy na výlety nechodíme, se sejdeme u promítání fotografií.

Výletů bývá osm - čtyři v prvním a čtyři v druhém pololetí. Na podzim je uspořádána valná hromada s volbou nového vedení CK:-). Máme své rituály - např. na každém výletě zpíváme Litanie.

"Když tě trápí chmury, choď ono se to rozchodí.

Když tě všichni prudí......

Když tě trápí větry....."

Manžel pracuje s mapami, má dar vymyslet skvělý výlet se spoustou zajímavostí. Já mám zase hodně kamarádů, kteří na výlet rádi přijdou. Za těch pár let se mezi námi vytvořily vřelé vztahy. Navštěvujeme se i mimo výlety a je nám spolu dobře.

Ne všichni manželé mají děti, ale je myslím moc dobré, když manželé jsou plodní.

 

Zobrazeno 3112×

Komentáře

Krasnazena

fragaria - myslím, že by se ti s námi líbilo. Děláme si legraci, že je to taková důchodkárka. Jsem tam jedna z nejmladších.

Marťule

To je super,Lidu! Uplne mi to vykouzlilo usmev na tvari :)

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková