chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Jméno

28. 6. 2017 11:56
Rubrika: vztahy

Poslední dobou mi dochází, jak velkou moc a důležitost má naše jméno. Nejen, že každé něco znamená, ale hlavně mi při pondělní svátosti smíření došlo, jak moc pro mne znamená, když mě někdo něžně oslavuje jménem. Můj zpovědník se modlil "za Lidušku", ne za Lídu, ale za Lidušku, možná za tu malou nedomilovanou holčičku ve mně. Někteří mi občas řeknou "Lidunko", mám ráda i zkrácené "Lidu". "Lidka" se mi moc nelíbí, velmi libozvučné je také "Ludmilko".

       V lázních jsem se zeptala mladého číšníka, jak se jmenuje a pak jsem mu vykala a oslovovala ho "Štěpáne". Neřekli byste, jak po mém pozdravu: "Dobré ráno, Štěpáne", vždycky rozkvetl. I když se za někoho modlím, tak se raději modlím za někoho, jehož jméno znám, než třeba za Maruščina bratra.

       Kamarádka mi říkala, jak jí mrzí, že jí manžel vůbec neoslovuje jménem. Když už, tak jí řekne: "mamko", ale většinou ji prostě neosloví nijak.

Tak Vás zdravím Vaše Ludmilka, Lidunka, Liduška, lidé milí

Zobrazeno 9169×

Komentáře

Ivka-Iva-el

@Sýkorko
Ivana je 4.4. :-D To jsem já a zase mi vadí, když mi přejí ke svátku v prosinci :-D
A nesnáším Ivčo. Když mi říkají Ivo, tak to taky moc ráda nemám, protože se tak nejmenuji, ale přežiju to. Ale když mi někdo tak suše řekne Ivano, tak to je jak nadávka.
Mám ráda oslovení Ivi a doma mi říkají Ivanko :-)

Krasnazena

LidiLidi - každý jsme jiný a já jsem ráda, když si lidé řeknou, jak chtějí být oslovováni.

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková