chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Narkomanka

10. 5. 2017 14:53

Ne, nelekejte se, nic neberu. Ale možná už tuším, co takový závislý narkoman prožívá a jak je šíleně těžké opustit svoji slastnou drogu, svůj špatný návyk. Většina z vás už ví, že jsem otevřenější než ostatní lidé a tak vás nebude šokovat, co napíšu.

            Jsem závislá na esemeskách od druhých lidí, na potvrzování své vlastní hodnoty. Copak občasné zprávy od kamarádek, to je takové příjemné navoněné kafe, ale pak jsou tady drogy tvrdší – zprávy od mužů. Zamilovávám se do své představy o nějakém muži. Mám v sobě kus princezny, která sní o své princi, jež se jí bude dvořit a jež pro něj bude ta jediná krásná a úchvatná. Někdy se v mém okolí nějaký sympatický muž, kterému nejsem lhostejná objeví. A dokonce i zvládá psát esemesky a mailyJ A pak přichází to moje „fetování“. Čím častěji mu píšu, tím víc se moje závislost rozvíjí. Když se můj protějšek neozve, tak samozřejmě trpím a rozdírám svou duši a srdce. Mojí velkou výhodou je, že sama se „nevokecávám“, ale umím věci nazývat pravými jmény. To mě ochraňuje od pádů a průserů. Když jsem viděla, jak se v tom svém problémů zase plácám, naklusala jsem na konzultaci k psycholožce. A ta mi řekla, že se chovám jako narkoman, který potřebuje svou drogu. Jedna útěšná esemeska většinou nestačí, chtěla bych další a další….. A šleh!

            Je to jako s alkoholikem. V každé samoobsluze se na něj flašky smějí, já mám mobil taky pořád někde v dohledu či doslechu. A jde o to prostě tomu svému objevu NEPSAT. Právě prožívám absťák se všemi jeho důsledky. Ale už vím, že jsem na správné cestě a za každý den, kdy jsem svému „utěšiteli“ nenapsala, se pořádně pochválím.

            A klobouk dolů všem, kdo denně odolávají všem svodům alkoholu, drog, krásných žen, mužů, přemíře jídla, přemíře čehokoliv.

 

                                                                                                          10.5.2017

Zobrazeno 250575×

Komentáře

langer-hans

Lidu a co na to manžel?

langer-hans

Omlouvám se za nevhodný komentář, ale v toto je na mě opravdu docela silné kafe...

Heléné

kde ty chlapy pořád bereš? :-D

Ivka-Iva-el

Myslím na Tebe - moc!!! A modlím se. +++

organo

Já jsem se taky několikrát zamilovala - samozřejmě blbě. Asi proto jsem taky zůstala svobodná :-) Objekt mého zájmu buď zájem neměl, nebo ani mít nemohl a nesměl a nebo o mém zájmu neměl tušení.
Nějaké SMS nepřicházely v úvahu - mobily ještě nebyly tak rozšířené. A já jsem věděla, že toho člověka nesmím svých chováním přivézt do řečí, případně nějak znepokojit či ohrozit, takže nějaká větší komunikace se nekonala a když, tak opravdu jen v přátelské rovině. Tohle jsem dokázala, ale dostat je ze srdce - to už bylo horší, to už jsem nezvládala...

Lenka Šerá

@krasnazena: mám stejnou otázku jak @langer-hans? Co manžel, ví o tom nebo je to před ním taková 13 komnata? Tohle mi delat můj muž jiným ženám, tak fakt nevím, asi ho pošlu ke zpoveďi a pak zastřelím :-(A asi bych sama ta sebe s timto nedokazala jit na komunitní web,ale každý jsme jiná nátura..

VeronikaN

@krasnazena: Hlavně mu Lidu řekni( manželovi), že se cítíš vyprahlá...ON by se k tobě měl hlavně chovat jako k princezně!!

Eva Slováčková

@verinka-znovu díky za tvůj komentář. Souhlasím s tebou.

mia-maru

@verinka-znovu Někdy to není věc, kterou by mohl manžel zasytit, ať by se snažil sebevic... Kdo to nezažil, těžko se to chápe.
Díky Lidu za svědectví. +

VeronikaN

@mia-maru: Jak to myslíš Maru? Já právě obvykle nepíšu o věcech, které bych nezažila..

VeronikaN

PS ale je možné, že ačkoli jsem zažila, tak stejně nechápu. :)Tomu bych i věřila.

mia-maru

@verinka-znovu Asi jsem se nevyjádřila úplně dobře. Mám zkušenost od dobré známé, ze ačkoli její manžel dělal první poslední, její nádrž lásky prostě nebyla naplněna, vlivem traumatu z dětství to moc dobře nešlo... Takže ačkoli by se manžel třeba choval jako k princezně, nemusí to tyhle stavy zas tak ovlivnit. Bohužel.
Ale samozřejmě ano, on by se tak chovat měl.
Ovšem někdy je to dost komplikované, můj muž by se snažil rád, le občas narazí na to, ze to neumí on, nebo na to, ze mé požadavky jsou vlastně nejasné.

VeronikaN

@mia-maru: Tomu rozumím, co píšeš..
Napadlo mě k tomu, že někdy to může být i dobře, že všechny naše potřeby nedokáže naplnit náš partner, naši přátelé atd..že zkrátka něco umí naplnit jen Pán..
Na druhou stranu- přijde mi hrozně smutné, když někteří berou svého partnera prostě jako takový samozřejmý kousek domácnosti, kterým není potřeba se nějak extra zabývat nebo přemýšlet nad tím, co by mu udělalo radost..

slu-nicko

@verinka-znovu: ...nebo co by mu mohlo ublížit...

VeronikaN

slu-nicko: Přesně tak..
Jestli v té větě byl ještě nějaký druhý skrytý význam, tak i s ním souhlasím. Ale Lída se právě moc snaží chovat se tak, aby svému muži neubližovala a ovládla tu svou "závislost." Jenže problém je, že já myslím, že ta touha " být pro svého muže krásná princezna" je vlastní všem ženám, že takto jsme nastavené, stvořené. A když nás vlastní partner bere jako " nezajímavou samozřejmost", že něco v nás prostě bude trpět, i když nebudem upadat do těchto závislostí, o kterých píše Lída.

VeronikaN

@slu-nicko: Nevím, jestli se mi podařilo napsat, co jsem chtěla..přece jen v tuto noční hodinu mi to myslí ještě hůř než obvykle. ;)

slu-nicko

Noční? :-)

slu-nicko

@verinka-znovu: Já tomu rozumím, cos chtěla říct. A věřím, že @krasnazena opravdu nechce svému muži ubližovat. Proto doufám, že si její manžel tenhle článek nikdy nepřečte. Já si totiž myslím, že stejně jako my chceme být pro muže těmi princeznami, oni chtějí být právě tak našimi princi.

Lucie_J

Víte, ja si myslím, že každý máme něco, v čem druhého hrozne zranujeme, aniž si to treba uvědomujeme. A třeba je to z tohu pohledu Božího mnohem horší než o čem pise Lída. Tady je to jasny ze to všechno vychazi z detstvi, rodiny. A že muž mozna ani nemá moznost to naplnit.
Lido hrozne moc oceňuji ze si to dokážeš přiznat a něco s tím dělat, a že neses kuzi na trh. Me to vedlo k zamyšlení, kde ja mam ten svuj Osten.

VeronikaN

Jsem skřivan!
Ještě mě k tomu napadá, že to, co se dá vůlí ovládnout je chování..tedy že Lída nenapíše/ nebude reagovat atd. Ale problém s platonickým zamilováváním se do každého druhého muže, který řekne nějakou lichotku, to stejně nevyřeší a je to hrozně vysilující..

VeronikaN

@slu-nicko: Tos napsala pěkně o tom muži- princi a je v tom taková naděje:) Snad to tak opravdu je.

VeronikaN

Je hrozně obtěžující milovat svého partnera a chtít rozvíjet svůj partnerský vztah a zároveň se neustále a proti své vůli platonicky zamilovávat jinde.Bere to tolik sil a člověk se furt modlí, at už to odleze konečně a ať hlavně se pořád chová vhodným způsobem..je to přímo k podělání někdy :) Proto já taky obdivuju Lídu, že šla s kůží na trh.

slu-nicko

@verinka-znovu: Já takhle nefunguju, zamilovávám se velmi nesnadno a vyjímečně :-) Tak už se dalších komentářů radši zdržím, abych z nedostatku pochopení nějakým slovem zbytečně neublížila.

VeronikaN

slu-nicko: Tak to máš prima!!
PS já už taky..;)

Lucie_J

@slu-nicko: já kvůli tomu, že jsem vyrůstala bez táty k tomu mám hrozný sklony, pro mě jediný řešení bylo prostě po svatbě všechny vztahy s muži utnout (myslím nějak soukromý). Vím, že je to drsný řešení, ale beru to, že je to jen do mé smrti:-). To vynakládání energie je na to tak obrovský a mělo by to takový dopad na naše manželství, že je to pro mě konkretně jediný řešení.

Lucie_J

Vlastně jediný řešení pro mě, když cítím hroznou samotu.. v této oblasti je, že je tam obrovský prostor pro Boha, pro vztah s ním. Důležitý je říct, že to nevidím jako hendikep, ale právě naopak jako velkou MILOST pro mě.
Mám něco, co každý nemá (když to tak řeknu hloupě). Ono celkově přijetí tohoto je na dlouhou trat, pokud se Bůh nerozhodne uzdravit hned, a DĚLÁ TO NĚKDY HNED. Nechávám to na Něm.

Lucie_J

Nádherný na všech našich slabostech a pádech je, že PRO BOHA NEJSOU PROBLÉM. Zná naprosto všechny souvislosti, o kterým mnohdy ještě nevíme ani sami.
Takže soudy druhých lidí o nás, jsou soudy lidí, kteří neznají, jak BŮH MILUJE.

Lucie_J

Kéž všichni LÁSKU BOHA zakusíme OSOBNĚ, kéž se dotkne všech našich ran a zranění, kéž se dokážeme všichni radovat z toho, jak Bůh dokáže milovat každého z nás. Už končím:-)

langer-hans

Ženy, teda, to bych netušila, co může někoho trápit.. pro mě je muj muž a nikdo jinej a mame to tak oba dva. PRO VÁS TO MUSÍ BÝT TEDA ZKOUŠKA. Držte se všechny..
+++

VeronikaN

@langer-hans: Pro mě už taky!!

Krasnazena

langer-hans - to ale nemusí být, že bych někoho chtěla jako milence, ale že mi doplňuje moji sebeúctu, sebevědomí a neví, co ještě. A nejde o žádné milostné esemesky, třeba jen o pozdrav, hezký citát, přání hezkého dne. A navíc, ženy milé, jen málo z vás je vdaných 20 let a dovolím si tvrdit, že jen málo z vás je tak naboucháno city jako já. Bůh mě takovou chtěl, tak se k tomu učím říkat ANO, ale je to opravdu nálož.

langer-hans

@krasnazena
Já to nezažila a vubec si to neumim představit. Nikoho nesoudím, ale vím , jak by asi bylo mě, kdyby tímto "trpěl" můj protějšek.

Krasnazena

langer - já jsem taky moc ráda, že nesoudíš. Někdy se sejdou partneři - nebe a dudy. A já pevně věřím, že jen Bůh sám ví, jak šílenou dřinou pro některé lidi bylo zachování věrnosti. Když jsem o svém srdci nedávno mluvila s kamarádkou tak mi řekla: "Lidu, trápit se je lepší než být studený čumák. To mi věř."

Krasnazena

Vyjádření spisovatele Pavla Stehlíka - Výborně, trefně a zcela otevřeně napsáno ;)

Zobrazit 36 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková