chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Nedělejme to

14. 3. 2017 13:41
Rubrika: vztahy

Při vymoženostech dnešní moderní techniky je to celkem běžná záležitost. S někým si domluvíte schůzku, výlet, kino a pár hodin před setkáním přijde esemeska s omluvou či spíše výmluvou. Řekla jsem si, že kromě opravdu závažných důvodů, jakým je horečka či úmrtí v rodině, nebudu smluvené schůzky a akce rušit. Člověk si pořádně uvědomí, jak je to nepříjemné, teprve tehdy, když to někdo udělá jemu. Dnes je čas, který nám druhý věnuje, velkou vzácností. A nejen čas - těšíte se, připravíte své srdce a ono nic. Ono se to zruší.

       Raději budu vždycky pořádně přemýšlet, než si něco domluvím, než abych to potom rušila a druhého zarmoutila. Pokud se nám špatně říká "ne", vždycky se dá na nabídku říct: "Počkej do zítřka, já si to rozmyslím."

      Pokud máme něco domluveného za půl roku a nezrušíme to, tak to prostě platí a hotovo. A není třeba se o tom několikrát ujišťovat. Stále víc si cením lidí zodpovědných a věrných.

Zobrazeno 2099×

Komentáře

Krasnazena

Ale, moji milí, všichni jste snad pochopili, že jde o princip! A o to, že kvůli mobilům je dnes velmi lehké rušit to, co bylo slíbené. A závažné důvody může mít každý úplně jiné, to je jasné.

artep1605

S tím principem souhlasím. Já třeba nemám ráda nedochvilnost a vzpomínám na doby, kdy mobily ještě nebyly samozřejmostí. Jak se člověk snažil dodržet smluvený čas schůzky, jinak už by ho třeba nikdo nečekal! Přijde mi, že spousta lidí dnes tak trochu spoléhá na to, že může napsat sms "nestíhám, přijdu později" a k dochvilnosti je nic moc nenutí. Ale na druhou stranu je lepší aspoň napsat tu omluvu než nedat vědět vůbec. ;-)

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková