chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Dovolená pro rodinu H.

20. 3. 2017 17:05
Rubrika: vztahy

Sbírka na dovolenou pro rodinu H.

E. je mojí kamarádkou už asi 15 let. Prožila jsem s ní její nelehkou známost, rychlou svatbu, čtyři těhotenství. Ona se mnou moje deprese a mánii. Jejich dcera Anežka, které bude letos 11, je mojí kmotřenkou. V lednu jsem k nim přijela na návštěvu. Vím od E., že ještě nikdy jako rodina nebyli na dovolené. Koupili domek, splácí hypotéku a jaké jsou výdaje se čtyřmi dětmi mnozí asi tušíte. A ještě bydlí v jednom z nejpohanštějších měst republiky. To uvádím proto, že je mi jasné, jak nelehké je vychovat v takovém prostředí dobře děti. U večeře, kde jste seděli všichni - P 14, Anežka 11, P 8 a A 7 maminka, tatínek a já, jsme si začali povídat o dovolené. Starší P už je na gymnáziu a pronesl: "My nemáme ani na to, abychom jeli někam na dovolenou v Česku, natož k moři." Anežka se do toho vložila: "No, mami, když se v září sejdeme ve škole, tak všichni vypráví o tom, kde byli na dovolené, a já nemám o čem mluvit." Z prarodičů rodiny H. pomáhá pouze E. tatínek. A mě při té debatě napadlo, že zkusím rodině H. na dovolenou vybrat mezi svými přáteli.

Obeslala jsem asi sto svých přátel s prosebným dopisem mailem. Pravda, není to úplně jednoduché "žebrat" pro jiné. Reakce mě velmi příjemně překvapily. Nikdo mě neposlal do pr.... Jeden kamarád se omluvil, že nepřispěje, jedna kamarádka napsala, že by ráda, ale nemá. A pak chodily na můj účet nejrůznější částky. Nejvíc mě překvapilo, že přispívali i ti, kteří mě znají jen přes internet. Celkem bylo dárců 65 a vybralo se neuvěřitelných 30 tisíc korun. Dělala jsem si legraci, že bych mohla vyrazit na exkluzivní dovolenou:-)

E. říkala, že si něco našetří a vyrazí k moři. Tatínek S. to už ví, ale nebude to s ním lehké. Má různé strachy a bojí se jet. Děti to ještě nevědí, bude to překvapení. Doufám, že budou mít velkou radost. E. má za úkol pořídit fotku z dovolené, kterou všichni dárci dostanou.

Tato krásná akce mě velmi povzbudila, protože mě podpořila v důvěře v lidi a ještě jsem byla dojatá, jak velkou důvěru přátelé mají ve mně. Tak teď ještě aby si celá rodina H. dovolenou opravdu vychutnala a společný zážitek je spojil.

 

 

Zobrazeno 3332×

Komentáře

organo

No...já když bych to posuzovala podle svého tatínka (s maminkou byli na dovolené za celá ta dlouhá léta společného života jen jednou), tak kdyby mu někdo zařídil pobyt někde a on byl už předem proti tomu nějak zablokovaný, měl obavy, moc se mu nechtělo atd., tak by asi moc nadšený nebyl a bylo by asi znát, že to jen nějak "přetrpí".
Já bych si moc přála, aby to s tímto tatínkem dopadlo dobře, aby si dovolenou opravdu užil a radoval se z ní spolu se svou rodinou.

Krasnazena

Tatínkovi S. bude v létě padesát, tak to dostane jako dárek.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková