chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Modlitba nepořádnice

5. 1. 2017 18:17

Modlitba nepořádnice

„Dobrý Bože, jsem nepořádná, hodně nepořádná. Jsem zavalena věcmi – knížkami, oblečením, hrnečky. Už se to projevuje i na vztazích, na kterých mi velmi záleží. I můj trpělivý manžel, už se bojí, kdy na něj nějaká moje hromádka spadne.

            Vyznávám, Pane, že bez tvé pomoci s nepořádkem asi nehnu. Možná, že chci dělat moc věcí, přečíst příliš mnoho knih, mám mnoho oblečení, neumím dobře zacházet s časem. Nedokážu si důsledně po sobě vždycky věci uklidit na své místo. Přerůstá mi to přes hlavu. Pokorně vyznávám, že mě to děsně štve a pořád jsou přednější věci než úklid. A pak, uklidím a za chvilku je někde hromádka věcí opět. A to mě deprimuje.

            Pane, pomoz mi, dej mi sílu postupovat po krůčkách v nápravě. Ať si uklízím věci na své místo, ať dokážu kromě svých zálib dělat i činnosti nutné a potřebné. Ať se u nás doma žije dobře, ať se kolegyně nehrozí, když mě mají v mém oddělení knihovny vystřídat. Ať potřebné činnosti neodkládám. Ať mě nezahlcují zbytečnosti.

            A když to, Pane, půjde se změnou k lepšímu pomalu, dej mi prosím trpělivost. AMEN.

Zobrazeno 1693×

Komentáře

Krasnazena

Jenda - teď ještě, aby následovaly moje skutky.

Kathu

taky mám s pořádkem a hromádkovým systémem problém...docela mi pomáhá kniha apostupy Marie Kondo :) i když jsou trošku drastické...

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková