chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Překvápko

2. 5. 2016 20:06
Rubrika: deníček

Včera přijel za námi náš přítel P.Petr. Já jsem byla "objednaná" ke svátosti smíření a jelikož jsem byla nastydlá a nemohla jít do kostela, přivezl i Eucharistii. Vždycky mě znova a znova překvapuje, jakými obrovskými dary ti naši přátelé kněží disponují.

     Manžel má nemocné oči. A Petr se ho najednou zeptal, zda by nechtěl přijmout svátost nemocných. No, oba jsme zůstali paf. Můj muž totiž nechodí běžně ke svátostem. Povzbudila jsem ho, že to opravdu není poslední pomazání. Bylo to krásné, něžné gesto, když Petr mazal olejem manželovo čelo a ruce.

     Petr k nám jezdí tak třikrát do roka, přijede v neděli po všech mších, dá si s námi večeři a popijeme pivo. Popovídáme o všem možné od věcí zbožných až po ty úplně obyčejné. Myslím, že kněží potřebují přátele, u kterých můžou sundat masku důstojného pána a třeba i ponožky.

Jsem za tato setkání moc vděčná. S manželem si povídají o přírodě a turistice a Petr bere Jendu bere vážně.

Zobrazeno 1218×

Komentáře

Krasnazena

"Vztah Chiary a Enrica s otcem Vitem je obrazem větší skutečnosti, jež je spojovala v jejich povolání a svátostech. Kněz ukazoval manželům, kdo je Bůh - a oni zjevovali knězi, jak Bůh miluje." (z knihy Smrt nemá poslední slovo)

protonka

Máme doma zázemí pro takového jednoho kněze ;) a vidím, jak moc je to pro něj potřeba..být někde "jako doma" a bavit se úplně o obyčejných věcech..

Krasnazena

Přesně tak. Myslím, že jen díky tomu můžou zůstat normální. My máme ty naše protějšky, kteří nám nastavují zrcadlo. Oni když nemají společenství, tak nemají žádný lidský protějšek.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková