chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Čas

22. 5. 2016 20:15
Rubrika: zamyšlení | Štítky: čas

Jak hospodařit s časem

V posledních dnech mě tíží jedna dost podstatná věc. Nejsem si jistá, zda správně využívám času, který mi byl dán.

Nějtěžší jsou pro mě víkendy. Už chápu, že být společensky unaven nemusí ani zdaleka znamenat být opilý, ale člověk může být zkrátka unavený ze styku s lidmi. A mně se to poslední dobou stává často.

Minulý víkend jsme navštívili několik rodin našich příbuzných, cítila jsem, že nutně potřebuju ještě jeden den na nabrání sil, ale ten nebyl. Včera výlet s partou přátel, za týden máme velkou akci pro děti Pohádkový les, kde omlouvá jen smrt, další týden opět výlet a oslavu narozenin mé švagrové.

A já už nemůžu. Je mi z toho všeho do breku. Když už jsem doma, nemám sílu uklízet, ale jenom bych spala, maximálně si čtu. A když jsem řekla manželovi, že bychom měli navštívit mé staré rodiče, připomněl, že máme před sebou také povinnost obnovovat turistické značky.

Protože jsem před třemi lety prožila epizodu bipolární poruchy, tak vím, že prostě odpočívat musím. Ono je něco jiného, když na výlet nejedou naši přátelé, ale my, kteří výlety organizujeme, on nás se očekává, že tam budeme. Ale to je celá sobota zaplněná! Pak jsou naše rodiny - různé oslavy apod.

Jak se daří vám všechno zkloubit a nezbláznit se z toho?

 

 

Zobrazeno 791×

Komentáře

fragaria

Liduško, držím Ti palce, ať jsi brzy fit... Nám se daří vybalancovat to tak nějak na remízu. Třeba v období Vánoc návštěvy redukujeme, protože už by toho bylo fakt moc. Už před lety jsme zásadně omezili počet hostů na svatbě - bylo z toho malé pozdvižení. Možná jsme považovaní za podivíny a nespolečenské lidi... Holt každý má jinou "únosnou kapacitu".

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková