chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Zpytování svědomí podle skutků milosrdenství pro ženy

28. 2. 2016 19:53

 

Zamyslela jsem se vážně nad tím co je mým charismatem, jaké dary mám od Pána a sloužím jimi?

Nedělám domácí práce jen z povinnosti? Ozdobím hezky stůl, uvařím manželovi čaj, kupím mu oblíbené pivo či víno? Koupím aspoň někdy dětem na sebe to, co si doopravdy přejí?

Neomezuji konání dobra pouze na svou rodinu? Dokážu milým slovem či malým dárkem překvapit koelgyně v práci? Povzbudím mailem či telefonátem kamarádku v nesnázích? Starám se přiměřeně o své staré rodiče? Řekla jsem jim někdy, že je mám ráda? Jsem pozorná k potřebám členů farnosti?

Přispíváme jako rodina na nějaký dobročinný účel? Vychováváme své děti ke štědrosti? Je naše rodina otevřená k pomoci potřebným?

Umím laskavě napomínat? Nejsem zbabělá, když je potřeba vyslovit třeba i nepříjemnou pravdu? Nemám ve svém životě někoho, komu nechci odpustit? Je nějaký vztah, kde bych se měla pokusit o vyjasnění? Umím si sam říct o pomoc, nebo chci vše vždycky zvládnout jenom vlastními silami?

Nezapomínám na modlitbu zvláště za nevěřící přátele či členy mé rodiny? Nebojím se svědčit o své víře, když je k tomu příležitost?

Věřím, že jsem Bohem opravdu chtěná a milovaná? Věřím v jeho nekonečné milosrdenství? Připomínám si chvíle, kdy jsem jeho lásku hmatatelně zažila?

28.2.2016

 

Zobrazeno 1398×

Komentáře

Ivka-Iva-el

Moc pěkné! Děkuji.

Krasnazena

@Ivka-Iva-el - díky, IVuško.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková