chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Proč nemůžu jet na charismatickou konferenci

8. 4. 2015 18:06
Rubrika: zamyšlení

V cestě do Brna mi nebrání ani nedostatek peněz, ani nedostatek času, ba ani vzdálenost. Před dvěma lety jsem prožila mánii. K diagnóze deprese, se tedy přidala ještě horší sestra "máňa". A protože jsem měla i náboženské bludy, tak se musím varovat silných emočních zážitků zvláště náboženských. Charismatická konference je pro mnoho lidí velkým požehnání. A já při psaní této úvahy cítím smutek. Ale smutek patří k našemu pozemskému životu.

    Konference je nabitá - lidmi, událostmi, myšlenkami, modlitbami, emocemi, setkáními. A můj mozek, když je něčeho moc, tak to nezvládá zpracovávat. Už dříve jsem na konferencích špatně spala. Myšlenek při přednáškách bylo na mě moc, lidí se kterými jsem si chtěla promluvit a aspoň chvilku s nimi pobýt, taktéž. Ani letos si tedy nemůžu dovolit jet a možná to tak už bude napořád. Nejde o to, že taková akce je "masová", spíš je to celé prostě "maso".

     Dobrého pomálu, říká se. Člověk manický se prostě musí šetřit. Raději se sejde jen s jedním přítelem, zůstane při rozjímání u jedné myšlenky a pomodlí se jednu modlitbu. Přednášky z konference si může pouštět přes internet během celého roku, a tak nehrozí nebezpečí "přesycení".

      Ti, kdo mají sociální fóbii, také těžko mohou přijet. Jen o nich možná nevíme. Těm by stačilo vidět frontu na záchod a omdlévali by.

      Na konferenci jsem byla už v roce 1990 v Hradci Králové, v Budějovicích také. Ale v současné době jet nemůžu. Modlete se prosím za nás, kteří máme takové či jiné omezení, ať netruchlíme, ale využíváme jiných způsobů posvěcení a naplnění. Díky.

 

Zobrazeno 1736×

Komentáře

ToB

V televizi Noe jsou pak záznamy jednotlivých přednášek. Tak se dá Konference "nadávkovat" přiměřeně :-) To je podle mne fajn.

Krasnazena

Ano, to jsem právě ráda. Pro mě ale vždycky byly cenné ty společné bohoslužby. Pro mě"ze západu", kde nás je jako šafránu. to pro mě byla posila

Audrey

Člověka, který je zdravý, vůbec ani nenapadne, že někdo jiný může mít takové problémy... Děkuju za tento článek a přeju hodně sil.

Krasnazena

Milá Evi, tohle je jen drobnost.... Protože jsem si prošla bipolární poruchou, chystám o tom přednášku.

ToB

Je důležité, že o tom mluvíš a píšeš. Ono to mnoha lidem může pomoci.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková