chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Jenom Bůh vidí do srdce

12. 1. 2015 21:21

 

Když tak přemýšlím o všem možném, nedávno jsem si uvědomila, že činnosti, které jsou pro nás nejtěžší, vlastně nikdo nezná, nikdo o nich neví. Druzí lidé nás často chválí za to, co nám jde skoro samo. Tak třeba u mě - psaní mi jde, baví mě, je pro mě přirozené o věcech přemýšlet, vyjadřovat se k nim. Nedělá mi problémy rozvíjet své "lidožroutství" - ráda někomu zavolám, napíšu, navštívím ho. Co už je daleko horší, je třeba úklid v domácnosti. Do toho se musím nutit, jsem nepořádná a jedním z nejtěžších úkolů je, abych si věci z batohu, když odněkud přijedeme, hned vybalila a uklidila. Abych nelenila a pravidelně utírala prach a podlahu, abych pravidelně cvičila. Moje kolegyně, perfekcionistka, mi říkala, jak ona si cvičí vůli. Je-li obrázek na stěně nakřivo, snaží se vydržet třeba pět minut, než ho narovná. Já si ho vůbec nevšimnu. Pro kněze od přírody veselého a vřelého, není problém usmívat se při mši a přijímat lidi s otevřenou náručí. Kolik síly ale musí vydat ten přirozeně nesmělý!

Jenom Bůh ví, co do nás vložil, které činnosti děláme tak říkajíc levou zadní a které naopak jsou pro nás velikou námahou. Jeden můj bratranec se vždycky těšil na páteční půst, protože teta vařila k obědu sladká jídla. On neměl rád maso. To se mu to postilo! Nebo si říkám, jak lehce asi dodržuje věrnost muž, kterého ženy prostě nepřitahují. Nebo někdo, komu pivo ani víno nechutná, ten se může chlubit tím, že je abstinent. Ale ten, kdo třeba denně svádí boje s tím, aby se nenapil, to je borec!

Rodiče často přemýšlejí o svých dětech. Jak se v nich ty geny různě smíchaly. Vím, že některé mé kamarádky mají více dětí. S Petrem nejsou vůbec žádné problémy. V zaměstnání si vede dobře, je věrný své dívce, každému rád pomůže, je s ním legrace, pomáhá sourozencům. Proti tomu Pavel, které vychovávali úplně stejně, si občas rád přihne, neumí šetřit, nejraději se válí na kanapi a držkuje. Čím to je? Jak je to možné? A pak máte mít oba stejně ráda. Z lidského hlediska je to skoro nemožné.

Je mi útěchou, že Bůh dobře ví, ve kterých oblastech jsem musela hodně bojovat já sama, že on sám bude ke mně milosrdný.

12.1.2015

 

Zobrazeno 1353×

Komentáře

An09

krásné!

Viky

Úžasně vystiženo, díky!

majkiii

Krásně napsané! A sice to není hlavním poselstvím článku, ale potěšilo mě, že nejsem jediná, kdo nevidí obrázky nakřivo :-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková