chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

D jako drobnosti

7. 8. 2014 22:44
Rubrika: zamyšlení

Tak v nové knížce bude u písmenka D zřejmě toto:

 

D jako drobnosti

Napadá mě, kolik různých drobností používám, a bez kterých si buď život neumím představit, nebo by byl o hodně obtížnější. Tak třeba párátko. Taková malinká věcička a když ho nemám po ruce, jak mě ty kousky masa mezi zuby dokážou potrápit! Nebo jelení lůj. To je taky drobnost, ale mám v každé kabelce či batohu jeden, protože mám citlivé rty a zapomenu-li ho v létě nebo při větrném počasí, týden si pak rty léčím. Pro turistu jsou důležitou věcí také vložky do bot. Kvalitní vložky dokážou nevídané věci. Chůze je pohodlnější, nohy nejsou otlačené.

Blahořečím také vynálezci papírových kapesníčků. Mají vícero možností užití. Zatímco muži stále ještě používají kapesníky látkové, hodně žen má v kabelce ty papírové. Ostatně jsou lepší i při rýmě, protože je vyhodíte a neválejí se vám doma bacily. Poslouží na otření rukou a v přírodě i jako toaletní papír. Pokud člověk vyrazí bez koruny do města na vycházku, může se mu stát velká nepříjemnost, a sice, že si nebude moci odskočit. Proto mezi další důležité drobnosti patří desetikoruna v kapse. A taková menstruační vložka, to je taky nezbytná výbava. Když není v pravý čas po ruce, je to děs běs. Můj muž má taky dvoustovku poslední záchrany. Už se nám často hodila, když jsme třeba dostali někde chuť na pivo, nebo když jsem nějakne neodhadla, kolik peněz budeme potřebovat. Na něho je v tomto směru opravdu spolehnutí.

Půllitrová láhev s vodou, další nezbytnost. Hodí se výborně i třeba do divadla, kde člověk nemusí stát ve frontě a dávat za vodu nekřesťanské peníze.

Bez dalších maličkostí se člověk sice obejde, ale přijdou vhod: müsli tyčinka, jablko, náplast, kousek čokolády, deodorant, knížka, nožík, jehla. Jako dlouhovláska nosím taky pořád v batohu gumičku do vlasů, protože s rozpuštěnými vlasy se v bazéně špatně plave. Co se týče balení na cesty, tam mi šla příkladem moje neteř, která si chytře zapsala na papír věci, které si vždy na cesty balí. Při každé přípravě vezmi onen soupis do ruky a pouze udělá hromádky. Nemusí složitě přemýšlet a strachovat se, aby na něco nezapomněla.

Schválně se podívejte, co máte v kabelce, tašce či batohu vy. Taky tam máte ibalgin?

 

7.8.2014

 

Zobrazeno 1729×

Komentáře

Ivka-Iva-el

Ibalgin opravdu nemám :-D Pro mě je to driák. Ale jinak príma článek! :-)
PS. Hlásím jelení lůj :-)

Lucie007

Těším se na knížku:-)
Pro mě je nezbytnost - vlhčené ubrousky na ruce:-) vždycky si říkám, že je vymysleli kvůli mě:-))

Krasnazena

A ten ibalgin, Ivčo, neberu běžně. Ale když přijde bolestivá menstruace, tak je to někdy nezbytnost. A nosí vaši muži, nožík?

LukášD

Lído, dneska muži místo nožíku s sebou nosí smartphone! :-)

Klarysa

Dobrý článek:) Já mívám Ibalgin i na hroznou bolest hlavy a to nejen pro sebe. A pak taky tužku a třeba kousek papíru (třeba starou účtenku v peněžence), když bych si potřebovala něco rychle zapsat, na co nesmím zapomenout.

Lukáši, smartphonem asi třeba jablko nerozkrojíte:)) Já vím, byl to vtip, ale ne všechny vymoženosti dnešní doby jsou úplně funkční.....

LukášD

Klarysa: Vždyť já také nejsem zastánce "solus smartphonus". :-) Byl to spíš jen takový povzdech, jak se mění doba a její priority.

Gillette

poslední díl harryho pottera. ten s sebou v kabelce teď tahám pořád. .-D

Ivka-Iva-el

Jojo, nožík má - takový ten švýcarský se vším možným :-) Jojo, já zapomínám, že lidi trápí různé věci, naštěstí já prášky na (jakoukoliv) bolest nepotřebuji, takže když mě výjimečně bolí hlava, tak mi stačí Paralen. A jelikož to je to fakt výjimečně, tak ho s sebou nenosím :-)

Krasnazena

A taky hřeben my ženy většinou nosíme. V kamarádka psala ještě špendlík na třísky. A někteří zbožní lidé nosívají taky Nový zákon.

LukášD

I ten NZ je dneska ve smartphonech. :-)

Krasnazena

Aha:-) Já mám jen hloupý mobil. Mám sklony k závislostem, tak mail v mobilu nechci.

LukášD

Třeba tahle Bible jde i do většiny hloupých mobilů: http://www.theofil.cz/detail.php?id=EKN0016 ;-)

organo

Když balím na dovolenou, tak si předem taky píšu seznam, co s sebou vzít. Balení pak jde opravdu pěkně od ruky :-)
Moc se těším, až vyjde nová knížka!

Krasnazena

Vendulko, moc děkuju za povzbuzení, Kdo by to nepotřeboval, že?

Maruška Tauchmanová (Syky)

Lidu, já se neobejdu bez cucacích bonbónů (nejlíp proti bolesti v krku) a propisky

Krasnazena

Ano, Maruško- Hašlerky vídám u mnoha lidí. Já zase mívám žvýkačky. A propisku se snažím taky nezapomínat.

ajinka

Vlhčené ubrousky, bez těch ani ránu

Zobrazit 17 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková