chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Bůh má smysl pro černý humor

21. 11. 2012 12:55
Rubrika: zamyšlení

Bůh provozuje i černý humor

O víkendu jsem se účastnila duchovní obnovy pro ženy v Perninku na téma: "Když jsem slabý, právě tehdy jsem silný." Přiznám se, že právě toto motto mě na obnovu přitáhlo. Sice ta věta vypadá na první pohled nelogicky, jako kdyby člověk řekl: "Když jsi studený, právě tehdy jsi horký." Ale toto téma je velmi živé. Znamená asi tolik, že tam kde jsme silní v kramflecích a děláme vše jen z vlastních sil, nemůže Bůh působit. Naopak tam, kde cítíme, že jsme slabí a úkol je nad naše síly, může se projevit Boží síla.

Před třemi týdny jsem se natáhla jak široká, tak dlouhá na mokrém listí a rozbolela mě noha. Rentgen nic neukázal a bolest skoro utichla. Pak jsem se ale jednou obouvala a v noze něco ruplo. Pokud jsem měla ujít delší vdálenost, tak noha bolela opravdu hodně. Schválně jsem nešla k lékaři před duchovní obnovou, protože jsem tam opravdu moc chtěla jet.

Přijela jsem z obnovy docela "nadupaná" a vyraila v pondělí ráno na chirurgii. Rentgenový snímek ukázal, že na nártu nic zlomeného není. Je to poškození měkkých tkání. A pan doktor doporučitl sádru, protože jakmile je noha stále zatěžována, nemůže se uzdravit. Takže zčista jasna nechodící sádra a třítýdenní neschopenka. Musela jsem odvolat tři autorská čtení, všechny besedy, které jsem měla nasmlouvané, oželet sourozenecké setkání v Praze.

Ano, měla jsem radost z toho, že můžu dosyta číst i psát, vyřídit odkládané maily, ale když máte nechodící sádru, jste v mnohém odkázání na druhé. Když si nesete ke stolu skleničku s vodou, půlku vybryndáte. Berle pořádně tlačí v podpaží a při stání na jedné noze bolí kyčel té zdravé nohy. Musíte hooooooodně improvizovat. Žádná sprcha, ale šmrdlání žínkou, při mytí vlasů se neobejdete bez pomoci a zvednout něco ze země je nadlidský úkol.

Ále což, sádru mi zase sundají, mám čas ležet a číst si a jsem moc vděčná za internet, za mobil, ale nejvíc za skvělé přítelkyně, která nakoupí či uvaří. A manžel se také snaží.

Inu, tak se z víkendové duchovní obnovy vyklubaly třítýdenní exercicie, protože KDYŽ JSEM SLABÝ, PRÁVĚ TEHDY JSEM SILNÝ. (Kol...)

Zobrazeno 3033×

Komentáře

Krasnazena

Gratuluju, KikiFi. To je moc prima. Hodně vytrvalosti přeju. A jací jsou svatí patroni matiky?

organo

Tak ti by mě taky moc zajímali :-) Ty bych bývala potřebovala vzývat před nějakými "x" lety.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková