chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Češi hudraví

13. 8. 2012 10:16
Rubrika: zamyšlení

Češi hudraví

 

Letos opravdu nechápu ty, kteří hubují na počasí. Ano, jsou nějaké výkyvy, ale celkově je léto nádherné. My jsme to stejně čeládka. Ten, kdo se rád koupe a opaluje, hudrá, že se ochladilo. Důchodce nadává, že je příšerné vedro. Zahrádkář si stěžuje, že málo prší. Houbař si posteskne, že nerostou houby, protože neprší. Cyklista nadává, protože ho chytla na kole přeháňka. Ten, kdo má dovolenou si lebedí, že je slunečno a vedro, ale úřednice v neklimatizované kanceláři úpí a potí se.

            Podnikatel si stěžuje, že má moc práce a neumí a někdy ani nemůže se zastavit. Nezaměstnaný nadává (někdy právem) na poměry. Tlustý sice ví, že si nadměrnou konzumací jídla škodí, přesto si stěžuje na to, jak jsou potraviny drahé. Táta si stěžuje, že nemohou jet s rodinou k moři, protože nemají peníze, ale kouří o 106. Každému na druhém něco vadí, ale zamést si před vlastním prahem, umí jen málokdo. Ženy chodí nafintěné, ale usměvavou ženu, aby hledal s lupou. Závidíme si úspěch, štíhlou postavu, věk.

            Štěstí není ve vlastnění, spokojenost není v tom, že někdo má více štěstí, je to ÚHEL POHLEDU. Když mám dovolenou, je zima a prší, tak si můžu číst nebo hrát stolní hry, jet do bazénu a navštívit muzeum. Když se pařím v kanceláři, tak si pustím větrák, opláchnu se vodou a hodně piju. A přeju hezké počasí kolegyni, která  právě jela na Mácháč. Když zakopnu před zákazníkem, tak se tomu zasměju a nenechám si takovou maličkostí zkazit den. Můžu se radost ze zmrzliny i z horkého čaje. Můžu plakat, že už nejsem nejmladší a všechno mě bolí, ale taky může pomáhat těm, kteří už nemůžou vůbec.

            Kéž je naše srdce schopno vidět hezké věci a kéž jsme lidmi s nadhledem a schopností improvizace!

Zobrazeno 1812×

Komentáře

HelenaH

no jo-ale kdybys přijela do USA, tam zas bude všechno OK, a všichni budou happy-to naše český brblání má taky svoje kouzlo☺
Dneska třeba je krásně, mám dovču....tak to třeba trošku vyvážím...

Krasnazena

Ať si to v USA dělají, jak chtějí. Přece jen si myslím, že úsměv, byť ne úplně upřímný, je pro mě přijatelnější než věčné brblání, nadávání a láteření. Kde je nějaká radost ze života? Vděčnost?

HelenaH

ok-máš pravdu. Radostný pohled na svět je ale velkým darem Lidu-asi ho člověk nemá v přirozenosti. Přirozené je, když jdem na houby a ne a ne žádnou najít, že brbláme....ale pak si většinou uvědomíme, že ta procházka v lese byla i bez těch hub krásná☺☺
Já vím o čem píšeš-o takové permanentní naštvanosti....mám možná výhodu, že žiju tady. Že každý den potkám někoho, kdo se usměje, pozdraví, je milý. Proto nemám takovou zkušenost s tím, že by lidi jen hudrali.

Krasnazena

Heli, to asi máš štěstí. Tady ve Varech jsou i někteří čtenáři hudrlové nejhudralovitější:-)

HelenaH

přijeď si od hudrání odpočinout sem. Jsme vesnicí roku, víš to? Vyšel o nás nádherný článek v Deníku☺ Jak je u nás hezky, a co je tu "pobožných" lidí, a co dětí se tu rodí....Informace tomu novináři k tomu článku podával velmi nepobožný kamarád....☺

Krasnazena

Heli, je to daleko. 4h cesty tam a 4h zpět a já už nemám žádou dovolenou. Přijedu až na konci září. Musím odpočívat, abych zase neskončila někde v nemocnici. Ale díky moc.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková