chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Zrání

29. 1. 2012 14:12
Rubrika: vztahy

 

Zrání

 

Dnes dopoledne jsme si na sebe s kamarádkou našly půl hodiny času a pořádně poklábosily. Musím říct, že to bylo velmi přínosné klábosení. Naschvál jsme si povídaly o tom, co nás na našich mužích štve a jak se s tím vyrovánáme. Ona je s manželem 17 let, já 15. To už je myslím vzhledem k našemu věku (37 a 40 let) a častým rozvodům číslo hezké. Samozřejmě, že člověka zlobí zdánlivé maličkosti, ale když je to pořád, člověka to udolá. Ale když je žena chytrá:-), ba moudrá, postupně zvítězí! Ne tak, že by muže změnila, ale že už se přestane trápit tím, co nezmění, páč zjistí, že tím ubližuje nejvíc sama sobě.

Můžete si sem, mé milé sestry a kamarádky dosadit, co irituje vás. Tedy např. nesplachování po malé straně, nezavírání skříně, stálé opakování omletých vět, pokydaná košile, kterou odmítá svléknout, neschopnost utřít nádobí, když vy jste uvařila, uklidila, to nádobí umyla a chystáte se žehlit (ale to už pravda maličkost úplně není). Jinému smrdí pomožky, potahuje, srká, je hrubšího zrna a občas mu uletí sprosté slovo, nesnáší návštěvy, je vybíravý v jídle. A to už asi stačí. Pěkně prosím upozorňuji, že můj manžel má jen několik málo zlozvyků z tohoto výčtu:-) Mně osobně pomáhá převést některé nedokonalosti v žert. A taky dýchat zhluboka, když to zase přijde (tedy všude jinde, jen ne na záchodě:-)))))))))).

Naučíme se některé věci jednoduše ingnorovat tam, kde se nás to vlastně netýká. Má sežmoulanou košili a špinavé boty? Ať si, je to jeho ostuda (pokud jde ale sám do práce). Všude chodí pozdě, jeho problém (pokud ovšem nečekáte v autě, abyste jeli společně do divadla nebo do kostela). Nespachuje, no budiž, když jste doma jen vy a on, ale ouha, když je to na návštěvě. Které z nás je úplně jedno, když si kamarádka pomyslí: "Jak si takového šmudlu, neslušňáka nebo podivína mohla vzít?" Těžko překousneme, když v očích sousedky vidíme pohrdání nad tím, jak se zase ten náš protějšek nemožně ustrojil. Když jsem při těle a on hubený a vypadá to, že mu nedám najíst a vše mu sním:-)

A pak jsou tu starostlivé maminky: ty mu denně nevaříš, neměníš mu slipy, proč mu nekoupíš nové kalhoty, už mu to staré triko vyhoď. Ale jak vysvětlit, že nechce jíst, že mu nechcete dělat služku, že žádné nové kalhoty nechce a je to dle jeho mínění zbytečný výdaj a kdybyste mu vyhodily jeho staré oblíbené triko, tak by s vámi týden nemluvil? Máte tohle zapotřebí?????

A pak přijde chvíle, kdy nám docvakne nebo dozrajeme. Nepotřebuje svačit? Nebudu ho nutit, ale sobě sváču udělám. Nechce jít k doktorovi, i když má už tři dny horečku? Ať si trpí. Má dvacet kilo nadváhu a bolí ho klouby? Nu, nedá se nic dělat, musel by zhubnout atd., apod.

Konec naší telefonické debaty byl velmi optimistický: MŮJ MUŽ MĚ MÁ RÁD, NEPODVÁDÍ MĚ A POCTIVĚ VYDĚLÁVÁ NA ŽIVOBYTÍ. A TO JE HODNĚ! CO BY ZA TO NĚKTERÉ ŽENSKÉ DALY!

 

Zobrazeno 1665×

Komentáře

ima

Počkej jen půl hodiny vám stačilo na to, abyste si "pořádně poklábosily" a "povídaly o tom, co nás na našich mužích štve a jak se s tím vyrovánáme." To jste tedy šťastné ženy! Muži jsou asi komplikovanější, ti by na to potřebovali času víc :-)

Krasnazena

Ignáci, ty jeden rejpale-). Ber to tak, že jsme limitovány korunkami za telefon a taky tím, že kamarádka má mimi, které kojí. A ještě já mám nemocné hlasivky. A takové hovory můžu konat jen tehdy, když není Jenda doma. Včera byl celý den na běžkách.

ima

dyť jó, já jen aby řeč nestála :-)

Krasnazena

No, šla bych s tebou někdy na pivo:-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková