chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Dlouhá sukně - bílá líčka

19. 3. 2011 14:22
Rubrika: zamyšlení

Dlouhá sukně bílá líčka, jedním slovem katolička

Občas se mi stává, že věřící děvče poznám na první pohled: dlouhá sukně, nenalíčená, s pokorným pohledem. Velmi dobře si ale vzpomínám, jak se mi na fokolarínkách i příznivkyních tohoto hnutí líbilo, že se hezky oblékaly. A pak, považte? Do zaměstnání se oblékáme slušně a hezky, ale doma! Kolik z nás nasadí tepláky a vytahané triko? Doma, tam kde je náš manžel, který by nás měl obdivovat a "nechat na nás oči"! Kterou z nás napadne investovat do svůdné podprsenky? Před kým bychom měly být krásné a přitažlivé, když ne před naším manželem?. Ano, někdy je to otázka peněz, ale dnes kdy existují sekáče, je to spíš otázka chuti a vkusu. Nemám ráda přehnanou péči o tělo, nepotřebuji si kupovat drahé krémy nebo mít umělé nehty. Ale moc ráda zajdu na kosmetiku, na pedikúru či ke kadeřnici.

Někde jsem kdysi četla, že v tom, v čem můžeme, bychom se lidem "tohoto světa" měli přizpůsobit. Nemůže být naše nechuť o sebe pečovat nedostatkem lásky a úcty k sobě samé? Samozřejmě chápu, že máma tří malých dětí jen stěží vyšetří nějaký čas na sebe. Ale dá se to. Moje kamarádka má středeční odpoledne a večer jen pro sebe. Někdy zajde do kostela, jindy na kafe s kamarádkou nebo na kosmetiku či si prostě dopřeje nějakou jinou příjemnou aktivita. Když se chce, tak to jde. Která z nás by nechtěla být pro svého muže princeznou? Ženou, o kterou má cenu pořád usilovat. Když se snažíme vařit dobrá jídla, proč bychom se také neměly snažit být pro naše partnery " k sežrání"? Nenabádám nás ženy k tomu, abychom byly vyfintěné jako nějaké prostitutky, kterými většina normálních mužů pohrdá, ale ani šedými myškami, kterých si nikdo nevšimne. Ke čtyřicetinám mi kamarádky daly šminky, řekla jsem si o ně a budu se aspoň občas malovat. Mně, která mám nadváhu, řekla kolegyně, že mám krásně zpevněné tělo a dvacetiletý známý protočil panenky, když jsme s několika ženami začaly mluvit o hubnutí. "Ženský, copak nevíte, že chlap je rád, když má za co chytit?" Dvacetiletý kluk!!! Kamarádka mi nedávno řekla, že jsem krásná a když jsem se tomu podivila, dodala: "To přece každý, kdo tě zná, ví." Oni to věděli, já ne! Nebuďme šedými myšlami, buďme krásnými pro bližní a svůdnými pro své muže. A když ne, tak se aspoň nepohoršujme nad ženami, které o sebe dbají.

 

Zobrazeno 3824×

Komentáře

Jájinka

Moc pěkně řečeno Lidu,plně se s tím stotožnuji. Lukáš by měl z tvého názoru radost a myslím, že i každy rozumný mužský:)

Jájinka

Nebo spíš normální chlap:)

Jenda

díky za zajímavý článek;)

MartyR

Na jedné konferenci pronesla hostující sestra,že ženy by samy sebe neměly zanedbávat.Reprezentují totiž živého Boha.Žena může být krásná a zároveň cudná.

Díky za pěkný článek.

Kleine-Biene-Maja

Úplná pravda... Věřím, že Bůh ženy povolává ke kráse. ;-)

Není nad to, ubezpečit se s kamarádkama o tom, že jsme naprosté zázraky:).

Šla jsem tak jednou kolem kavárny v momentě, kdy se před ní potkaly dvě (pravděpodobně) důchodkyně, a jedna druhou pozdravila: "Ahoj, kočko!" Což se mi zdálo moc krásné, výstižné a inspirující :). A pravdivé, byly to kočky :).

Eliška88

Krása je od Boha, žena je krásná svými křivkami, které muži tolik obdivují, žena je ale také krásná tím, čím je, tím jak se chová....KRÁSA z ní čiší a je potřeba sladit všechno - zevnějšek i vnitřek... Buďme KRÁSNÉ pro své muže, pro okolí, ale hlavně svou krásnou ukazujme na našeho Stvořitele, který vymyslel nádherné ženské křivky...

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková