chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Přemítá katolička odmalička

7. 5. 2010 17:48
Rubrika: deníček

Přemítá katolička odmaličkaJ

 

Moji rodiče mi dali do vínku velmi mnoho. Narodila jsem se až 14 let po svatbě, tak jsem byla dítětem vymodleným, chtěným a milovaným.

            V létě jsem si přečetla knížku Úchvatná. A dostala mě…. Jednou z bytostných tužeb ženy je, aby byla krásná. Jak se dozvíme, zda jsme nebo nejsme krásní? Tak, že nám to druzí řeknou. Nikdo mi to nikdy neřekl. Věděla jsem, že jsem chytrá, společenská a voplácaná.

A také, že hezky zpívám. O kráse těla se doma nemluvilo. Rodiče to jistě mysleli dobře. Nechtěli, abychom byly se setrou pyšné, nafoukané. Ale já teď ve svých skoro čtyřiceti pocítila, že mi mnoho let něco chybělo. Manžel mi někdy řekne, že mi to sluší, ale to není totéž, co být krásná. Jasně, někomu se líbím, jinému ne. Nikdy jsem si ale nepřipustila, jak je to pro mě důležité.

            Díky salesiánským chaloupkám jsem o sexu něco věděla a rodiče se v mezích možností také snažili. Na hodně věcí jsem ale musela přijít sama. Není vůbec jednoduché žít do svatby čistě a po svatbě být svému muži dobrou milenkou. Jak těžké je přijmout sama sebe se svým temperamentem. Nejvíc s tím asi bojujeme v pubertě, ale mám teď dojem, že v oné pomyslné polovině života to přijde opět. KDO JSEM? KAM JDU? JSEM KRÁSNÁ, JSEM MILOVANÁ? MILUJU JÁ SAMA SPRÁVNĚ A DOSTATEČNĚ? Říkejte svým holčičkám, že jsou krásné. Kluci potřebují být zase chváleni za to, že jsou šikovní a chytří. My ženy jsme v jádru princezny.

 

Ženy také daleko více než muži prožívají tlak okolí na svou postavu. Ano, někdy se opravdu přejídají proto, že jim něco chybí. Některé mají sklon k anorexii (extrémní vyhublost). Nesouvisí to jen s modelingem, ale i s různými vnitřními problémy. Už několikrát jsem se pokoušela zhubnout. Většinou jsem zhubla, ale zase ta kila nabrala zpátky. Velmi dlouho mi trvalo, než jsem dokázala říct: PŘIJÍMÁM SE I SE SVÝM VELKÝM ZADKEM a svou desetikilovou nadváhou. Opravdu ne všechny obézní ženy se přejídají, často mají problémy s metabolismem a štítnou žlázou. Měli bychom o sebe přiměřeně pečovat, ale netrápit se věcmi, které nezměníme. Moc mi pomohla kamarádka lékařka: může být člověk fat – tedy při těle, ale měl by být fit – trénovaný, hýbat se.

 

Co může každá z nás, je pěstovat vnitřní krásu, být pro druhé obohacením – mámou, přítelkyní, tetou, sestrou, zralou ženou. Ale zralá neznamená, že nás mine ono věčné hledání a tázání. 

 

Držte se, holky. Lída

Zobrazeno 2768×

Komentáře

Lenochod

Dáky, nádherný článek :-).

pajann

sasek: správnej chlap vnitřní krásu pozná - moc pěkně napsané! :-)<br />
Nemyslete si, že se chlapovi líbí každá žena po 10. pivu... <br />
Každá žena je krásná, jen se chlap musí dívat tím správným pohledem, tím správným směrem, těma správnými brýlema a s tím správným srdcem...

Zobrazit 23 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková