chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Jaro

13. 5. 2010 16:34
Rubrika: zamyšlení

Jaro

 

Jaro miluju. Je to krásné roční období, všechno roste, pučí, kvete, krásní. Pro některé slupiny lidí ale není jaro právě jednoduchým obdobím.

 

Co se člověku první vybaví jsou alergici. Žádné čichání ke kytičkám, ale zyrtec a balíky papírových kapesníkůJ

 

Druhou trpící skupinou mohou být ti, kteří jsou singl, prostě sami. Zase budou všude potkávat zamilované páry, dvojice, které se vedou za ruce, tulí se a líbají. To je najednou jednomu líto, že je sám. Nejen těm svobodným, ale i těm rozvedeným. Stálá připomínka mé vlastní samoty, někdy i selhání.

 

A další skupinou, pro kterou je jaro náročné, jsou nechtěně bezdětné ženy. V zimě jsou kulatící se bříška jiných žen schovaná pod kabáty. Ale na jaře je maminky hezky vyvalí v přiléhavých šatech či tunikách. Když za jednu půlhodinovou cestu potkáte pět kočárků a tři bříška, tak to někdy úplně stačí. Napadla mě ale jedna možnost: zkouším těm maminkám žehnat, někdy s úsměvem, jindy v slzách. Takové slzavé požehnání je jistě cenné v Božích očích.

 

Zobrazeno 2336×

Komentáře

Lúthien

to je od Tebe moc hezký i to, že jsi si tak jistej tím, že jsem zadaná:-). A vidíš, že umíš přát i to dobré, tak jentak dál;-)

svíce

Už nechci obtěžovat Krženu tímto vzájemným vysvětlováním,proto prosím,kdyžtak napiš na vzkazy a budu rád,když mi zas pošleš 3násobný požehnání.

Zobrazit 20 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková