chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

modlitba kněží za manžele

15. 1. 2010 18:20
Rubrika: zamyšlení

Modlitba kněze za manžele:

 

Pane, prosím tě za všechny muže a ženy, kteří jednoho dne poznali, že patří k sobě, a rozhodli se vzájemně sdílet celý svůj život.

    Děkuji ti za jejich odvahu, s níž se rozhodli vytvořit ze své vzájemné lásky svůj každodenní pokrm. Děkuji ti, že se dokázali jeden druhému darovat, protože toto vzájemné darování je znamením lásky, kterou ty, Bože, chováš ke mně. Děkuji ti za jejich vzájemnou odevzdanost, která se musí den co den obnovovat, protože i ke mně promlouvá o tvé věrnosti. Děkuji ti za jejich otevřenost k přijetí života, která i mě svědčí o tvém velkolepém otcovství a mateřství.

     Nenechávej je bez pomoci, ale buď jim stále nablízku a neustále je zahrnuj svou pomocí. buď ty sám poutem jejich jednoty. budou-li procházet temnotou, kdy se jim bude zdát, že jejich láska stagnuje a pohasíná, a kdy budou muset čelit pokušení spokojit se s prostředností a pasivitou, dej, ať se znovu vrátí k okamžiku, kdy zjistili, že jsou jeden pro druhého převzácným darem, ať se znovu stanou darem pro všechny své bližní a obnoví ve svých srdcích lásku, která vytváří jejich společenství. Vždyť je to stejná láska jako ta, která tobě, jedinému Bohu, dovoluje, abys přebýval ve společenství Nejsvětější Trojice.

(Lectio divina 6, str. 192)

 

Zobrazeno 1300×

Komentáře

MarunKa1

To koukám co se také nachází v lectio divina:-) Zdá se mi, že když se modlí manželé za kněze a kněží za manžele, že to tvoří něco krásného, jednotícího.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková