chtěla bych se dělit o to, na co jsem přišla nebo o to, co je pro mě vzácné

Edice S Karmelitánského nakladatelství

16. 7. 2009 15:37

O Boží otcovské lásce s Karlem Řežábkem je novou knihou, kterou vydalo Karmelitánské nakladatelství v edici S. Osobně jsem si tuto edici přejmenovala na edici V – jako vitamín. Každé ráno si beru vitamín B a C a každé ráno si také čtu z těchto malých knížek, abych měla duchovní výživu. Je to četba vhodná pro ty, kdo skutečně nemají čas na dlouhé čtení – např. maminky malých dětí nebo staré lidi, kteří se třeba hůř soustředí, či pro ty, kteří hodně pracují. Knížky obsahují 40 úvah nad citáty, které se vztahují k tématu knihy.

 Důležitost Boží otcovské lásky, její nepodmíněnost, stálost je dobré si občas připomenout. Hlavně ti, jimž se křesťanství smrsklo na nedělní bohoslužbu a systém příkazů a zákazů, si mohou znova uvědomit, že na začátku křesťanského života není náš výkon a naše skutky, ale Boží láska ke každému jednotlivci. Takovým jednoduchým a krásným receptem na život by mohl být výrok sv. Juliány: „Všemohoucího Boha nejlépe uctíme tím, že povedeme radostný život, vědomi si jeho nezměrné lásky.“ Karel Řežábek, pastor Křesťanského společenství v Plzni, si dal vekou práci a našel citáty o Božím otcovství v dílech nejrůznějších autorů. On, evangelík, cituje i papeže a světce.

     Ke knížkám edice S se můžeme vracet ve svém životě dle momentální potřeby a setkat se např. s Kateřinou Lachmanovou, Jaro Křivohlavým či Vojtěchem Kodetem. Z novějších je také velmi povzbudivý titul Poklady misií od Jiřího Šlégra. Tituly této ediční řady se také výborně hodí

Zobrazeno 1126×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková